Siirry suoraan sisältöön

"MINUUDESSA ON TILAA MONIPUOLISUUDELLE"

Marjukka Laurola
Marjukka työrooolit

Kiinnostavimmat asiat syntyvät erilaisilla rajapinnoilla ja olenkin aina kokenut oloni kotoisaksi uuden äärellä.

Taide ja ihmisen mieli ovat loputon inspiraation lähde. Olen onnekas, että työssäni saan liikkua näissä molemmissa maailmoissa ja voin integroida luovasti osaamistani.

Koulutukseltani olen psykologi (PsM), organisaatiokonsultti (FINOD), työterveyspsykologi, joogaopettaja (RYT200) ja pian valmistuva palvelumuotoilija (YAMK). Opiskelen parhaillaan myös ryhmäpsykoterapeutiksi, sillä syvempi työskentely ryhmädynamiikan ja työelämän ryhmäilmiöiden parissa vetää kovasti puoleensa. Lisäksi olen opiskellut vuosien varrella digitaalista muotoilua, taiteen johtamista, musiikkipedagogiikkaa, psyykkistä valmennusta, mindfulnessia ja kliinistä hypnoterapiaa. 

Koulutuksista ja kokemuksistani on muotoutunut uniikki osaamispaletti ja lähestymistapa, jota yhdistelen ja räätälöin tilanteeseen sopivalla tavalla. 

Näen herkästi hyvän ympärillä ja potentiaalin ihmisissä. Pyrin työssäni pääsemään syvätasolle, ytimeen – sinne missä nähdyksi tuleminen tapahtuu ja uudistuminen mahdollistuu.Työssäni toimin sillanrakentajana

- oli kyseessä sitten ihmisen syvempi yhteys itseensä,
työkavereiden välinen kommunikaatio ja ymmärryksen lisääminen,
organisaation eri tasojen dialogi
tai innovaatioiden kehittäminen uudenlaisilla rajapinnoilla.

KESKEISIMPIÄ OPPEJA JA OIVALLUKSIA
AMMATILLISELTA MATKALTA

Taidemaailma: Viulunsoitto 6-vuotiaasta tähän päivään ja kuvataideharrastus. Rakkaus taiteeseen sen moniuloitteisuudessaan ja ilmaisukyvyssään. Kokemus esiintymisestä, musiikkipedagogin opinnot, orkestereissa soittaminen ja tätä kautta taidemaailman omakohtainen tuntemus. Kulissien taakse kurkkaaminen taiteen johtamisen opintojen ja kulttuuriorganisaatioiden työterveyspsykologina toimimisen kautta. 

Psykologia, erikoistuminen työelämän ilmiöihin: Tuhansien asiakkaiden ja satojen työyhteisöjen tuoma ymmärrys ihmismielen ihmeellisyyksistä ja lainalaisuuksista, sen moninaisista tasoista ja ulottuvuuksista. Kymmenen vuoden kokemus työterveyspsykologin työstä kunnalliselta ja yksityiseltä sektorilta tukien organisaatioita, työyhteisöjä, yksittäisiä työntekijöitä, johtoa ja hr:ää heidän työssään.

Psyykkisenä valmentajana: Taiteilijoiden psyykkisen valmennuksen pioneerityö Suomessa. Oppi urheilumaailmasta ja sen soveltaminen taidemaailman erityispiirteisiin. Ymmärrys siitä, kuinka jokaisessa ihmisessä on piilossa olevaa osaamista ja kapasiteettia paljon enemmän kuin ulospäin näkyy. Halu viedä psyykkistä valmennusta rakenteisiin, jotta se olisi itsestäänselvä osa taiteilijan uraa lapsesta saakka. 

Työnohjaajana: Luovien alojen työnohjausprosessien kehittäminen, mm. bändien työnohjaus. Ryhmädynaamisten ilmiöiden tutkiminen työyhteisöissä, joissa ei ole perinteisiä rakenteita tai työrooleja ja joissa työtä tehdään vahvasti omalla persoonalla. 

Organisaatiokonsulttina ja kehittäjänä: Organisaatioiden ja yhteisöjen systeeminen, monitasoinen hahmottaminen. Oivallus siitä, että kehittäminen vaatii aina myös kokemustasolla työskentelyä: sallivaa tunneilmastoa ja psykologista turvallisuutta.

Taiteen soveltaminen organisaatiomaailmaan: Konsultti-taiteilija työparityön mentorointiohjelma ja kokemus teatteritaiteilijan kanssa työskentelystä avasi näkymiä siihen, kuinka paljon taiteilijoilla olisi annettavaa organisaatioiden kehittämistyölle.

Palvelumuotoilu ja digitaalinen muotoiluMuotoiluprosessin integroiminen osaksi omaa työotetta. Ihmislähtöisen kehittämisotteen syventäminen ja yhteiskehittämisen merkitys. Visualisoinnin ja tarinankerronnan rooli ymmärryksen luomisessa.  

Joogaopettajana:   Keho-mieli yhteyden ja itsetuntemuksen syventäminen. Kokonaisvaltainen lähestymistapa ihmisen fyysiseen, psyykkiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Elämänmittainen oppikoulu läsnäoloon ja oman keskilinjan löytämiseen. 

 

 

Täällä voit tutustua tarkemmin koulutukseeni ja työkokemukseeni