Siirry suoraan sisältöön

TAIDEPSYKOLOGIN VASTAANOTTO /
PSYYKKINEN VALMENNUS


Jotta ydin sinussa
pääsisi virtaamaan vapaana

Taidepsykologi ja psyykkinen valmennus

 

Kamppailetko työn varjopuolien kanssa? Tunnistatko jatkuvaa ylivireystilaa tai univaikeuksia?  Onko oma sisäinen kriitikko toisinaan kohtuuton? Koetko, että jännitys vie ilon esiintymisestä? Jätätkö asioita toteuttamatta epäonnistumisen pelon vuoksi? Koetko että sinulla olisi paljon enemmän annettavaa, mutta jokin lukko estää luovaa virtausta? 

Tapaamisissa työskentelemme yhdessä sinulle tärkeiden tavoitteiden eteen. Autan sinua lisäämään itseymmärrystä sekä löytämään uusia näkökulmia ja suhtautumistapoja, selkeyttä ja voimavaroja tilanteeseesi. Työni kautta olen nähnyt, että jokaisessa ihmisessä on paljon piilossa olevaa potentiaalia, joka on mahdollista saada käyttöön.  

Työstettäviä teemoja voivat olla esimerkiksi: 

 • hyvinvointi taiteilijana tai luovan alan yrittäjänä
 • esiintymisjännityksen kanssa pärjääminen
 • omien vahvuuksien ja voimavarojen tunnistaminen
 • itsekritiikin ja perfektionismin kanssa työskentely
 • itsemyötätunnon opettelu ja lempeämpi suhtautuminen itseen
 • stressinhallinta, ahdistuneisuus, uupumus ja unettomuus
 • valmistautuminen henkiseen koitokseen, kuten koesoittoon tai koe-esiintymiseen
 • oman työn johtaminen, asioiden aikaansaaminen
 • luovuuden vapauttaminen, luovuuden esteiden avaaminen
 • tasapainoisen arjen rakentaminen, työn ja vapaa-ajan balanssin löytäminen
 • omannäköisen ammatillisen polun rakentaminen

Työskentelyotteeni

Sovellan laajaa osaamistani jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Työotteessani yhdistyy terapeuttiset lähestymistavat sekä vahva taidemaailman ja luovien alojen erityispiirteiden tuntemus. Keskustelun lisäksi  voimme tarvittaessa hyödyntää luovia ja kehollisia menetelmiä, mindfulnessia tai hypnoosia työskentelyn syventämiseksi. 

Kokemukseni

Psyykkisen valmennuksen saralla olen työskennellyt mm. muusikoiden, esiintyvien artistien, säveltäjien, kuvataiteilijoiden, kirjailijoiden, näyttelijöiden, elokuvaohjaajien ja -käsikirjoittajien, tanssijoiden, urheilijoiden ja työssään paljon esiintyvien kanssa. Psykologiurani aikana olen toiminut tuhansien asiakkaiden tukena. 

Vuodesta 2014 lähtien olen toiminut Suomen Psykologiliiton psyykkisen valmennuksen työryhmässä, jossa vastuualueeni on taiteilijoiden psyykkisen valmennuksen kehittäminen.  Toimin myös mentorina Suomen Mentoreissa. 

Miten ja missä?

Työhuoneeni löytyy Helsingin keskustasta, mutta tapaaminen etäyhteydellä onnistuu myös. Työskentely aloitetaan tutustumistapaamisella, jossa luodaan suunnitelma jatkosta. 

Alennushinnat opiskelijoille, freelancereille ja työttömille.

Asiakkaiden kokemuksia ja palautetta yhteistyöstä

Koen onnistuneeni työssäni parhaiten silloin, kun asiakas oivaltaa jotain itselleen merkityksellistä. Jotain sellaista, joka jää elämään ja vaikuttaa hyvällä tavalla vielä pitkään tapaamisten jälkeen.  

Ohessa ote muusikkoasiakkaani opinnäytetyöstä, missä hän kirjoittaa kuinka löysi valmennuksen avulla myötätuntoisemman itsensä:

”Kaksi vuotta sitten kävin psyykkisellä valmentajalla ennen koesoittoon menoa. Marjukka Laurola on taustaltaan muusikko ja siksi varasin ajan hänelle. Hän kertoi itsemyötätunnosta, joka kuulosti mielestäni aluksi huuhaalta, mutta lähes heti osoittautui asiaksi, josta voisi olla minulle hyötyä ja jota tulisi opiskella lisää. Ensimmäinen harjoitus, jonka sain harjoiteltavaksi, oli sellainen, jossa jännitykselle, pelolle tai muulle ahdistavalle tunteelle sanotaan: ”Tarkoituksesi on auttaa minua, mutta kiitos vain, en tarvitse sinua.” (Laurola 2017.) Yllättävää kyllä, tästä oli hyötyä. Valmennuksen jälkeinen koesoitto oli ensimmäinen pitkään aikaan, jossa minulla ei ollut tukala olo ja pystyin jopa nauttimaan soittamisesta. Aloin etsimään lisää tietoa itsemyötätunnosta ja pikkuhiljaa harjoittelun tuloksena pääni sisäinen elämä on muuttunut hiukan rauhallisemmaksi ympärilläni olevan tekemisen ja hälinän keskelläkin.”

 

 

Lisää palautteita

”Pääsykokeet meni todella hyvin! Suuri kiitos kaikesta avusta, sillä oli merkitystä. Tän vuoden kokeissa, etenkin tokassa vaiheessa, pääsin aivan uudella tavalla koetilanteen yläpuolelle ja suhtauduin koko hommaan tosi paljon toimivammin. Onnistuin erittäin hyvin, kerrankin olin aidosti tosi tyytyväinen omaan suoritukseeni. Pystyin nauttimaan, olemaan läsnä ja oma itseni.” -Muusikkoasiakas

”Kiitos, että lempeydelläsi autoit pysähtymään ja näkemään itseni. Tykkäsin tavastasi hahmottaa hankalia kuvioita. Ymmärrän nyt paremmin perfektionismin itsessäni ja miten se on estänyt menemästä kohti tavoitteitani. ”  – Luovan alan yrittäjä

”Lämmin kiitos käynneistä! Sain luovuuteni virtaamaan ja uutta materiaalia on lähtenyt työstymään. Hypnoosiharjoitukset toimivat itselläni hienosti, mielen väripaletin avaaminen erityisesti.” -Kuvataiteilija-asiakas